Η Εταιρεία
Έδρα - Περιγραφή
Βασική Φιλοσοφία - Αξίες
Τομείς Δραστηριότητας - Τεχνογνωσία
Φωτογραφικό Αρχείο
Πελατολόγιο
Στόλος Αυτοκινήτων
Συχνές Ερωτήσεις
Επικοινωνία

Μηχανολογικές Εργασίες 'Υδρευσης, Αποχέτευσης


  Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ανάγκη προστασίας των τμημάτων των κτιρίων και γενικότερα των κατασκευών που βρίσκονται κάτω από το έδαφος και είναι εκτεθειμένα στην υγρασία και στο νερό. Σε αυτό έχουν συμβάλλει διάφοροι λόγοι όπως για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή, η καλύτερη ενημέρωση του τεχνικού κόσμου και η πρόοδος της τεχνολογίας και των υλικών.

   Με δεδομένο ότι, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, φαινόμενα όπως η υγρασία στους υπόγειους χώρους και οι ρωγμές στη θεμελίωση είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν εκ των υστέρων, γίνεται αντιληπτό ότι το κόστος των τεχνικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν από την έλλειψη κατάλληλης προστασίας είναι πολλαπλάσιο του κόστους προμήθειας και εγκατάστασης ενός συστήματος αποστράγγισης.

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ

Καστασκευή αποστραγγιστικού φρεατίου

Γραμμικά κανάλια αποστράγγισης

 

 

  Ένα αυτόματο σύστημα καταιονισμού με νερό -που ονομάζεται και σύστημα τεχνητής βροχής νερού ή αυτόματο σύστημα Sprinkler- αποτελείται από μια πηγή νερού, ένα δίκτυο σωληνώσεων τοποθετημένο στην οροφή του προστατευόμενου χώρου και τους καταιονιτήρες ή ακροφύσια ή κεφαλές Sprinkler.

 Στο σύστημα καταιονισμού υγρού τύπου οι σωληνώσεις είναι πάντοτε γεμάτες με νερό υπό πίεση και κάθε ακροφύσιο που καλύπτει / προστατεύει μια ορισμένη επιφάνεια του δαπέδου ανοίγει αυτόματα. Όταν η θερμοκρασία στην περιοχή ξεπεράσει ένα προκαθορισμένο όριο προκαλείται θραύση της θρυαλλίδας της κεφαλής και εκτονώνεται στην ατμόσφαιρα το κατασβεστικό νερό.

  Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται για την προστασία χώρων στους οποίους η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από  4°C, έτσι αποκλείεται ο κίνδυνος να παγώσει το νερό στους σωλήνες. Το σύστημα είναι απλό και αξιόπιστο. Απαιτεί τον μικρότερο αριθμό εξαρτημάτων κάτι που καθιστά εύκολη την επιδιόρθωσή του σε περίπτωση βλάβης. Ενώ προσδίδει αξιοπιστία καθώς οι περισσότεροι καταιονητήρες παραμένουν ανενεργοί για πολλά χρόνια. Επίσης είναι οικονομικό και απαιτεί τον ελάχιστο χρόνο εγκατάστασης. Ο χρόνος συντήρησης είναι ο λιγότερος σε σχέση με τα άλλα συστήματα οπότε μειώνεται και το κόστος λειτουργίας. Απαιτεί τον λιγότερο χρόνο αποκατάστασης μετά από μία πυρκαγιά με αντικατάστασης τους λιωμένους ψεκαστήρες. Το μόνο μειονέκτημα του συστήματος, δεν είναι κατάλληλο για θερμοκρασίες κάτω των 4° C.

 

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ

 

  Τοποθέτηση συστήματος καταιονισμού (sprinklers)


Διεύθυνση: Γ. Μυστακίδη 37 Τ.Κ. 54250 Χαριλάου Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 320.683 / 2310 309.957
Fax: 2310 320.661 / 2310 309.872

:: Η Εταιρεία :: Έδρα - Περιγραφή :: Βασική Φιλοσοφία - Αξίες :: Τομείς Δραστηριότητας - Τεχνογνωσία :: Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις :: Μηχανολογικές Εργασίες 'Υδρευσης, Αποχέτευσης :: Εγκαταστάσεις Αυτοματισμού :: Εργονομία - Στήσιμο Καταστημάτων :: Αναδιατάξεις - Διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων :: Ψευδοροφές Γυψοσανίδας - Ορυκτής Ίνας :: Επενδύσεις Γυψοσανίδας και Ξύλου :: Συνθετικά και Υπερυψωμένα Δάπεδα :: Θερμομόνωση - Ηχομόνωση :: Ελαιοχρωματισμοί - Ταπετσαρίες :: Θερμομόνωση Κελύφους :: Μονώσεις - Στεγανοποιήσεις :: Ασφαλτοστρώσεις - Πλακοστρώσεις :: Μεταλλικές Κατασκευές - Στέγαστρα :: Αποφράξεις - Καθαρισμοί Δικτύων :: Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου :: Ερωτήσεις τεχνικού περιεχομένου :: Φωτογραφικό Αρχείο :: Επαγγελματικοί χώροι :: Εξωτερικοί χώροι :: Τρισδιάστατες αποτυπώσεις (3D) :: Έργα στο Εξωτερικό :: Πελατολόγιο :: Στόλος Αυτοκινήτων :: Συχνές Ερωτήσεις :: Επικοινωνία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 4.7 · © 2000 - 2007 IPS Ltd · Όροι χρήσης