Η Εταιρεία
Έδρα - Περιγραφή
Βασική Φιλοσοφία - Αξίες
Τομείς Δραστηριότητας - Τεχνογνωσία
Φωτογραφικό Αρχείο
Πελατολόγιο
Στόλος Αυτοκινήτων
Συχνές Ερωτήσεις
Επικοινωνία

Ερωτήσεις τεχνικού περιεχομένου


Ανανέωση δαπέδων : πλακάκια ή laminate; 

                                       

  Τα δάπεδα από κεραμικά πλακίδια μπορεί να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα αντοχής με τα δάπεδα laminate, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η σύγκριση του κόστους των δύο υλικών ενδέχεται να κρύβει παγίδες. Ένα τέτοιο λάθος είναι να συγκρίνουμε την τιμή των δύο υλικών ανά  τετραγωνικό. Τα δάπεδα από κεραμικά πλακίδια απαιτούν καταρχάς μεγαλύτερο χρόνο αποπεράτωσης και συνακόλουθα περισσότερα εργατικά (μεροκάματα). Επιπρόσθετα, στον υπολογισμό του κόστους των πλακιδίων πρέπει ακόμη να συμπεριληφθούν κόλλες, αρμοί, ενδεχομένως εξισορροπητικές κλίσεις από τσιμεντοκονία και προϋποθέτουν τη χρήση ειδικών εργαλείων.  Σε περίπτωση αποξήλωσης του παλιού δαπέδου προστίθεται εργατικά για την αποξήλωση και τη χρήση ειδικών κάδων αποκομιδής μπαζών. Το τελικό αποτέλεσμα των πλακιδίων είναι κάτι που εξαρτάται από την τεχνογνωσία και τη δεξιοτεχνία του τεχνίτη πολύ περισσότερο από ότι  συμβαίνει με τα δάπεδα laminate τα οποία τοποθετούνται κουμπωτά, γι'αυτό μην εμπιστεύεστε οποιονδήποτε τεχνίτη. Συν τοις άλλοις, η τιμή ανά τετραγωνικό πλακιδίων μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την ποιότητα και τον τρόπο κατασκευής τους.

  Όμως και η τιμή του laminate εξαρτάται από την ποιότητα που επιλέξαμε σύμφωνα με τη χρήση του χώρου για τον οποίο προορίζεται. Το αισθητικό αποτέλεσμα του laminate είναι πιο «ζεστό» γιατί μιμείται το φυσικό ξύλο, ωστόσο το θέμα αυτό δεν παύει να είναι κάτι το υποκειμενικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν αμέτρητες υφές και αποχρώσεις πλακιδίων. Τα πλακίδια λ.χ. που μιμούνται το χρώμα και τις νευρώσεις του ξύλου διαφοροποιούνται μόνο ως προς τις διαστάσεις και την ύπαρξη αρμού ως προς το οπτικό αποτέλεσμα.

 Τέλος, και τα δύο είδη δαπέδων είναι συμβατά με εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης, όμως σε συνδυασμό με άλλους τύπους θέρμανσης τα κεραμικά πλακίδια είναι ένα υλικό πιο δροσερό στην επαφή με το πόδι.

Συμπερασματικά η επιλογή κρίνεται κατά βάσιν από :

-  Το συνολικό κόστος εργασιών.

-  Το διαθέσιμο χρόνο αποπεράτωσης.

-  Το προσωπικό γούστο του χρήστη.

-  Την αίσθηση αφής και τη ζητούμενη θερμοκρασία του τελικού δαπέδου.

  Καλό είναι πάντως όταν η αλλαγή υλικού των δαπέδων εντάσσεται στις εργασίες μιας γενικής ανακαίνισης να αντιμετωπίζεται με συνολικό τρόπο. Είναι προτιμότερο για παράδειγμα στα πλαίσια ανακαίνισης ενός διαμερίσματος  να  αντικαταστήσουμε τα παλιά δάπεδα (φθαρμένα μωσαϊκά και ξύλινα παρκέ) με ένα υλικό παντού (πχ πλακίδια) διαφοροποιώντας τις υφές και τις αποχρώσεις ανάλογα με τη χρήση του δωματίου έτσι ώστε να επιτύχουμε πιο ενιαίο και "καθαρό"αποτέλεσμα παρά να αντικαθιστούμε ή συντηρούμε τα δάπεδα μεμονωμένων δωματίων. 

 

Διαχωριστικές τοιχοποιίες από γυψοσανίδα ή τούβλο (οπτοπλινθοδομή).

                                                                

 Συχνά συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης να δημιουργείται ένας επιπλέον χώρος όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα wc. Οι διαχωριστικές τοιχοποιίες τέτοιων χώρων κατασκευάζονται στην Ελλάδα συνηθέστερα από τούβλο ή γυψοσανίδα ανεξάρτητα από τις συνθήκες υγρασίας του χώρου. Τα πλεονεκτήματα αν επιλέξουμε την τοιχοποιία από γυψοσανίδα είναι τα εξής:

-  Μειωμένο κόστος κατασκευής και ως προς τις πρώτες ύλες και ως προς τις εργατοώρες (μεροκάματα) καθότι απαιτείται πολύ μικρότερος χρόνος αποπεράτωσης από ότι αυτός της οπτοπλινθοδομής.

-  Πιο «καθαρή» διαδικασία κατασκευής (ειδικά σε περιπτώσεις που το ακίνητο κατοικείται) και ελαφρότερα οικοδομικά υλικά, πράγμα που κάνει ευκολότερη τη μεταφορά τους.

- Δυνατότητα σωστής διευθέτησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων από πριζοδιακόπτες, ηλεκτρολογικούς πίνακες και σποτς έως αεραγωγούς και ηχεία.

- Δυνατότητα επισκεψιμότητας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

 -  Άρτια αισθητικά αποτελέσματα όπως: έτοιμη σπατουλαριστή επιφάνεια, ευελιξία ως  προς την κατασκευή εσοχών, προεξοχών, δυνατότητα επένδυσης με οποιοδήποτε υλικό όπως πλακίδια, πέτρα και ταπετσαρία μετά από μια σύντομη διαδικασία επεξεργασίας.

-  Ευελιξία σε περιπτώσεις μελλοντικής αλλαγής της διαρρύθμισης του χώρου χωρίς να προκληθεί τραυματισμός των υλικών του δαπέδου από τρυπήματα και βίδες.

-  Δυνατότητα παραλαβής φορτίων με βάση τις ειδικές προδιαγραφές κάθε τύπου γυψοσανίδας (π.χ. ανάρτηση βιβλιοθήκης, ντουλαπιών κουζίνας, επίπλων μπάνιου κτλ).

  Η μεγάλη γκάμα τύπων και συστημάτων γυψοσανίδας που διατίθεται στην αγορά μπορεί να ικανοποιήσει οποιαδήποτε απαίτηση.

 

  Οι τοιχοποιίες από γυψοσανίδα που χρησιμοποιεί η synepia αποτελούν προϊόντα αξιόπιστων ομίλων για τα οποία διατίθενται συγκεκριμένες προδιαγραφές σε θερμομόνωση και ηχομόνωση, πυραντοχή, υδατοδιαπερατότητα κ.ά., πιστοποιημένες από την Ε.Ε.
Διεύθυνση: Γ. Μυστακίδη 37 Τ.Κ. 54250 Χαριλάου Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 320.683 / 2310 309.957
Fax: 2310 320.661 / 2310 309.872

:: Η Εταιρεία :: Έδρα - Περιγραφή :: Βασική Φιλοσοφία - Αξίες :: Τομείς Δραστηριότητας - Τεχνογνωσία :: Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις :: Μηχανολογικές Εργασίες 'Υδρευσης, Αποχέτευσης :: Εγκαταστάσεις Αυτοματισμού :: Εργονομία - Στήσιμο Καταστημάτων :: Αναδιατάξεις - Διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων :: Ψευδοροφές Γυψοσανίδας - Ορυκτής Ίνας :: Επενδύσεις Γυψοσανίδας και Ξύλου :: Συνθετικά και Υπερυψωμένα Δάπεδα :: Θερμομόνωση - Ηχομόνωση :: Ελαιοχρωματισμοί - Ταπετσαρίες :: Θερμομόνωση Κελύφους :: Μονώσεις - Στεγανοποιήσεις :: Ασφαλτοστρώσεις - Πλακοστρώσεις :: Μεταλλικές Κατασκευές - Στέγαστρα :: Αποφράξεις - Καθαρισμοί Δικτύων :: Διαμορφώσεις Περιβάλλοντα Χώρου :: Ερωτήσεις τεχνικού περιεχομένου :: Φωτογραφικό Αρχείο :: Επαγγελματικοί χώροι :: Εξωτερικοί χώροι :: Τρισδιάστατες αποτυπώσεις (3D) :: Έργα στο Εξωτερικό :: Πελατολόγιο :: Στόλος Αυτοκινήτων :: Συχνές Ερωτήσεις :: Επικοινωνία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 4.7 · © 2000 - 2007 IPS Ltd · Όροι χρήσης